kabouterpad

In Someren-Eind is kinderspeeltuin Prinses Irene. Verdeeld over een oppervlakte van maar liefst 5000 vierkante meter zijn daar 25 gecertificeerde speeltoestellen. Daarnaast is er een dierenweide met herten, geitjes, kippen en dergelijke. Op het terras kunnen de ouders genieten van de aangeboden versnaperingen zoals: koffie, thee, ranja, diverse frisdranken en natuurlijk heel veel soorten ijs en snoep.

Entreeprijzen: Volwassenen, 16+, 2,00 euro / kinderen 3,00 euro / kinderen tot 1 jaar gratis. Bezoek de Website voor meer informatie.

 

speeltuin1   speeltuin2

 

Openluchtzwembad De Diepsteeckel aan de Witvrouwenbergweg 18 in Someren heeft voor de kleinsten een peuterbad en voor de grotere een spectaculaire glijbaan in het recreatiebad. Ga naar de Website voor prijzen en openingstijden.

 

diepsteeckel   diepsteeckel2

 

Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar start bij Heidecaf√© De Strabrechtse Heide in Heeze het kabouterpad. Met een puntmuts op en de wangen rood geschminkt lopen de kinderen, samen met hun ouders een korte route, terwijl zij zoeken naar kaboutersporen. Kinderen t/m 12 jaar betalen hiervoor 5,95 euro. Op de Website leest u meer over deze, speciaal voor kinderen,uitgezette route.

Ook bij Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 in Ospeldijk is het mogelijk om op vooraf aangegeven data een kabouterpad te volgen. Ook kun je daar als hulpboswachter een ruige tocht te lopen. Deze tocht is speciaal voor stoere jongens en meiden inde leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Zij betalen hiervoor ook 5,95 euro per kind. Op de Website vindt u de data en leest u hier alles over.  

IMG 20160815 WA0008

 

De Ondersteboven op de heidetocht start ook vanaf Heidecaf√© de Strabrechtse Heide. Deze wandeling is 2,5 km lang en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost 5,= euro per kind. Deze wandeling is geen gewone wandeling, maar een zintuiglijke heidebelevingstocht. Door te voelen, te ruiken, te kijken en te luisteren ervaar je de heide op een andere manier. Daar raak je helemaal ondersteboven van. Op de Website vind je meer informatie over deze tocht. 

 

Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind wordt bemand, onderhouden en beheerd door vrijwilligers. Zodra u door de ijzeren poort naar binnen bent gelopen, gaat u terug in de tijd van rond 1900. Voor jong en oud is er veel te zien, te beleven en te ondernemen. Het is een echt doe-museum.

Entreeprijzen: Volwassenen 8,00 euro per persoon, kinderen van 3 t/m 12 jaar 4,00 euro per kind. Bezoek de Website voor openingstijden en eventuele evenementen. 

FB IMG 1483280075365  FB IMG 1483280082165  FB IMG 1483280093174

 

Een bezoekje aan Zorgboerderij Wouterbergen in Someren-Eind is een echte aanrader. Op het prachtig aangelegde terrein bevinden zich verschillende dieren, waaronder kamelen, alpaca's, flaminco's, dwegkoeien en nog veel meer soorten. Verder is er gelegenheid voor de kinderen om te spelen. In het aanwezige restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje of een lekkere lunch. Entree is gratis. Meer informatie over Zorgboerderij Wouterbergen vindt u op hun Website

Wouterbergen 2  Wouterbergen 1

 

Dierenrijk in Nuenen ligt op een half uur rijden vanaf de camping. Beleef een uniek dagje uit in deze gezellige familiedierentuin. Naast alle aanwezige dieren zijn er twee grote buitenspeeltuinen en een binnenspeeltuin te vinden in dit park. voor meer informatie kunt u terecht op hun Website.