Klok&Peelmuseum:

De collectie van het Klok&Peelmuseum in Asten is verdeeld in drie aandachtsgebieden: rondgang Klok en Beiaard, rondgang Natuur- en Peelhistorie en Tuin met Orangerie. Een inspirerende omgeving, waarin niet alleen is uitgegaan van de getoonde, plaatsgebonden collecties, maar waar de bezoeker ook informatie aantreft over de regio.

Adres: Ostaderstraat 23, Asten. Ga naar de Website voor prijzen en openingstijden.  

Museum Bevrijdende Vleugels:

Een museum met een indrukwekkend verhaal over de gebeurtenissen in de periode 1930-1945. Het museum ligt op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden.

Adres: Sonseweg 39, Best. Ga naar de Website voor prijzen en openingstijden.

Historisch Openluchtmuseum Eindhoven: 

Dit museum bestaat uit unieke reconstructies van het dorpje "Eversham" uit de ijzertijd (750-50 vóór Christus), een hoeve van rond het jaar 1000 en een middeleeuws stadje "Endehoven" (1250-1600 na Christus). Tijdens weekenden en vakanties komt het museum tot leven en nemen de bewoners je mee terug in de tijd.

Adres: Boutenslaan 16B, Eindhoven. Ga naar de Website voor verdere informatie over dit museum.

Weverijmuseum Geldrop: 

Het weverijmuseum is een "levend" museum, u kunt de oude getouwen in werking zien in een rondleiding die voert langs 300 jaar weefgeschiedenis. 

Adres: Molenstraat 21, Geldrop. Bekijk hier de Website van het Weverijmuseum.

Museum voor vluchtsimulatie:

Wie droomt er nu niet van om zelf eens te vliegen in een échte vluchtsimulator? Dat kan! In één of meerdere van onze historische simulatoren. U bestuurt zelf het "vliegtuig", onder begeleiding van een van de instructeurs/operators.

Adres: Half Elfje10, Someren. Op de Website van dit museum vindt u meer informatie.

Openluchtmuseum Eynderhoof:

Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp, waar je na het passeren van de ijzeren poort, meteen teruggaat in de tijd van rond 1900. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. In dit museum is veel te zien, te ondernemen en te beleven voor jong en oud. Ontdekken, beleven en bewonderen past bij dit doe-museum.

Adres: Milderspaat 1, Nederweert-Eind. Ga naar de Website voor prijzen, openingstijden en evenementen.